Δρ. Θεοδωρίδου Α. Εβελίνα

Η Δρ. Θεοδωρίδου Εβελίνα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Το 1996 αποφοίτησε από το Ελληνικό Κολλεγιο Θεσσαλονίκης μετ’επαίνου. Σπούδασε ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά την διάρκεια των πανεπιστημιακών σπουδών ασχολήθηκε ως ερευνήτρια με την νευροφυσιολογία του οφθαλμού και επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο στην άσκηση των χειρουργικών της δεξιοτήτων.  Διετέλεσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου – Βρασνών Θεσσαλονίκης και έπειτα ξεκίνησε την μακρόχρονη εκπαίδευση της στην ειδικότητα της οφθαλμολογίας.

Εκπαιδεύτηκε στην Οφθαλμολογία στην Πανεπιστήμιακή Κλινική Friedrich Alexander University στην πόλη Erlangen της Γερμανίας κάτω από την επίβλεψη των Καθηγητών Prof. Dr. med. Claus Cursiefen και Prof. Dr. med. Friedrich E. Kruse όπου πραγματοποιούνται πάνω από 500 μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς και χιλιάδες διαθλαστικές επεμβάσεις με Laser το χρόνο.

Επιστρέφοντας συνέχισε την εκπαίδευση της στην Οφθαλμολογική Κλινικη του Γ.Ν.Γ. Παπανικολάου. Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή της στην Οφθαλμολογία πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις ειδικότητας. Επί πενταετίας άσκησε την οφθαλμολογία στην Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας Diathlasis στην Θεσσαλονίκη όπου εξειδικεύτηκε στην Διαθλαστική χειρουργική και στον Καταρράκτη καθώς επίσης είχε διαρκή τριβή με όλο το φάσμα των παθήσεων του οφθαλμού .

Κατά τη διάρκεια των πέντε ετών έχοντας άριστη συνεργασία με τον Διευθυντή της κλινικής Κ. Κωνσταντίνο Μόσχου είχε την ευκαιρία να λάβει μέρος ως ομιλήτρια σε πληθώρα συνεδρίων. Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης της η K.Θεοδωρίδου επισκέπτεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα την οφθαλμολογική κλινική του East Kent Hospitals University NHS Foundation Trust υπό την επίβλεψη του Dr. Med. N.Κοψαχείλη (Consultant Ophthalmic Surgeon – Cornea, Complex Cataract, and Anterior Segment Surgery).

MD ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ Α. ΕΒΕΛΙΝΑ

OCT Οπτική Τομογραφία Συνοχής

Προσφέρει υψηλής ευκρίνειας και τρισδδιάστατη (3D) απεικόνιση της ωχράς κηλίδος, του οπτικού νεύρου και της πρόσθιας επιφάνειας του κερατοειδούς για την ακριβή διαπίστωση και παρακολούθηση της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, γλαυκωματικών αλλοιώσεων του οπτικού νεύρου και παθήσεων του κερατοειδούς.
Ο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΕΒΕΛΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΙΩΠΙΑΣ, ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑΣ, ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑΣ. Ο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΕΒΕΛΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΕΝΔΕΛΕΧΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΠΕΡΣΥΧΡΟΝΟ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ.

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διόρθωση Όρασης

Μυωπία – Υπεμετρωπία
Αστιγματισμός – Πρεσβυωπία

Η διαθλαστική χειρουργική περιλαμβάνει όλες εκείνες τις επεμβάσεις που διορθώνουν τις διαθλαστικές ανωμαλίες, δηλ. μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό και πρεσβυωπία. Η laser διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών είναι η πιο δημοφιλής παγκοσμίως. Τα laser κατέχουν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της οφθαλμολογίας και της διαθλαστικής χειρουργικής. Η εμπειρία δεν είναι καινούρια στην οφθαλμολογία. Έχουμε πια μια πείρα πάνω από 20 χρόνια ενώ η εξέλιξη της τεχνολογίας των laser μας επιτρέπει τώρα πια να έχουμε πολύ καλύτερα, λειτουργικά και προβλέψιμα αποτελέσματα.

30

June 2018

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟΣ
ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟΣ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

topcon
ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΕΒΕΛΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

AUTO KERATO-REFRACTOMETER KR-800

Το αυτόματο διαθλασίμετρο – κερατόμετρο AUTO KERATO-REFRACTOMETER KR-800 της TopCon με καινοτόμο σχεδιασμό παρέχει αυτόματες λειτουργίες και μεγάλη ακρίβεια στην διάγνωση.

σχισμοειδης λυχνια (slitlamp) SL-D701

Η σχισμοειδής λυχνία παρέχει την δυνατότητα βιομικροσκόπησης με υψηλή ευκρίνεια του οφθαλμού με στόχο την σωστή διάγνωση παθήσεων που αφορούν τόσο τα πρόσθια μόρια όσο και τον οπισθιο πόλο.
ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΕΒΕΛΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ